O nas

Grecka restauracja El Greco Gdynia
El greco Gdynia

Prawdziwa grecka kuchnia w Gdyni

Idea El Greco zaczęła się od koncepcji właściciela Filiposa Simeonidisa, który po raz pierwszy stworzył grecką restaurację w Trójmieście w roku 2000, propagując wyśmienita kuchnię grecką.

Naszym celem jest przeniesienie smaków śródziemnomorskich na wybrzeże Bałtyku, to oznacza zawsze świeże produkty oraz nowy sposób przygotowywania dań.

Aby to zrealizować wszyscy nasi pracownicy zostali przeszkoleni przez, specjalnie w tym celu sprowadzonego, greckiego szefa kuchni, który pracował w wielu prestiżowych restauracjach na całym świecie.

W lokalu znajduje się otwarta kuchnia, gdzie króluje nasz znakomity szef kuchni. To wszystko stwarza atmosferę i ciepły klimat podkreślony przez doskonały smak potraw i win, których mamy ponad 35 w ofercie.

Dodatkowym atutem są indywidualne przepisy szefa kuchni i właściciela restauracji. Dlatego też gros produktów sprowadzamy bezpośrednio z Grecji, Hiszpanii i Włoch.

Zobacz menu
El greco Gdynia

Zdrowo i smacznie

Koncepcja takiej kuchni opiera się na prostych zasadach: zdrowe i smaczne jedzenie, którego sekret sprowadza się do odpowiedniego przygotowania oraz użycia takich produktów jak: oliwa z pierwszego tłoczenia, świeże przyprawy, najwyższej jakości warzywa, świeże śródziemnomorskie ryby w całości, kalmary i grecki jogurt naturalny.

Również wystrój lokalu związany jest z tradycyjnym śródziemnomorskim klimatem, dzieki koncepcji architekta Włodzimierza Michalaka.

W restauracji El Greco znajdziecie Państwo typową atmosferę grecką zgodnie z zasadą, że jest to miejsce gdzie można spędzić dużo czasu biesiadując, dyskutując, racząc się wyśmienitym jedzeniem i znakomitym winem.

Odwiedzając El Greco będziecie mieli Państwo okazję poznać najlepsze greckie wina, które zostały specjalnie sprowadzone z Grecji, ojczyzny tego szlachetnego trunku.

Zarezerwuj stolik

Sprawdź nasze menu